Cheesecake sa malinama

IMG_20170614_163746

Za koru:

  1. 180 g pečenih, mlevenih badema
  2. 100 g kokosovog ulja (ili maslaca)
  3. stevija

Za fil:

  1. 500 ml mlečne slatke pavlake
  2. 250 g “a la kajmaka” (ili krem sira)
  3. 20 g želatina u prahu
  4. 500 g svežih malina
  5. stevija

Priprema:

  • Otopiti kokosovo ulje i dodati mlevenim bademima, dodati steviju od željene slatkoće. Utapkati podlogu u kalup prečnika 24 cm i ostaviti u frižideru da se ohladi.
  • Izmiksati mlečnu slatku pavlaku, dodati krem sir i steviju. Želatin preliti sa 8 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri, zatim zagrejati dok se ne istopi pa mikserom umešati u smesu od sira. Na kraju dodati maline i izliti preko podloge.
  • Ostaviti u frižideru preko noći ili u zamrzivaču na nekoliko sati.

IMG_20170614_163927

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s