Slađina LCHF torta

lchfff

Za koru:

  1. 5 jaja
  2. 80 g mlevenih badema
  3. 1 kašičica kakao praha
  4. eritritol
  5. stevija

Za fil:

  1. 300 g mlečne, slatke pavlake
  2. 500 g maskarpone sira
  3. 200g kikiriki putera crunchy
  4. 50 g čokolade sa min. 70% kakao delova
  5. 1 kašičica kakao praha
  6. eritritol i stevija

Za ukrašavanje:

  1. 300 ml mlečne, slatke pavlake
  2. stevija

Priprema:

  • Odvojiti belanca od žumanaca pa ih izmiksati u čvrst sneg sa prstohvatom soli. Žumanca miksati sa kakaom, eritrotolom, stevijom, bademima i kašikom umućenih belanaca. Preostala belanca spojiti kašikom sa žumancima. Peći koru na 170 stpeni oko 15 minuta.
  • Izmiksati slatku pavlaku sa stevijom, dodati kakao, maskarpone i kikiriki puter. Čokoladu iseckati pa dodati u smesu, a koru iskidati pa i nju dodati u fil.
  • Okrugli kalup (24-26 cm) obložiti folijom, sipati smesu i ostaviti u frižideru preko noći.
  • Okrenuti tortu na tacnu i ukrasiti je umućenom slatkom pavlakom.

lchfff

Izvor recepta. Hvala Lorena 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s