Sarina LCHF tortica

lchf

Za kore:

  1. 6 belanaca
  2. 60 g mlevenih, blanširanih badema
  3. 60 g kokosovog brašna
  4. eritritol
  5. stevija

Za fil I:

  1. 300 g malina
  2. 3 kašike chia semenki
  3. stevija

Za fil II:

  1. 1 limun
  2. 6 žumanaca
  3. 60 g maslaca
  4. stevija
  5. eritritol

I još:

  1. 300 ml mlečne, slatke pavlake
  2. stevija

Priprema:

  • Za prvu koru izmiksati 3 belanca sa eritritolom i stevijom, dodati kokosovo brašno i ispeći na pek papiru na 170 stepeni oko 15 minuta. Za drugu koru izmiksati 3 belanca sa eritritolom i stevijom, dodati blanširane bademe i takođe ispeći koru na 170 oko 15 minuta.
  • Maline staviti u šerpicu i kuvati ih na laganoj vatri. Dodati steviju ili eritritol do željene slatkoće i chia semenke, ostaviti da se ohladi i zgusne.
  • Žumanca izmiksati sa eritritolom i stevijom, dodati sok od 1 limuna i maslac, pa ovu smesu skuvati na pari.
  • Izmiksati slatku pavlaku u šlag, zasladiti stevijom po želji.
  • Na tacni složiti tortu tako što prvo ide kora od kokosa koju možete preliti sa malo kokosovog mleka, zatim fil II, fil I, kora od badema, šlag od slatke pavlake.

ggg

Izvor recepta. Hvala Lorena 🙂

Advertisements

One thought on “Sarina LCHF tortica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s