Čoko-rum mousse

dscn7856

Sastojci:

  1. 5 jaja
  2. 3 kašike eritritola*
  3. 20 g želatina u prahu
  4. 2 puune kašike kakao praha
  5. 1 kašika arome ruma
  6. stevija

Priprema:

  • Odvojiti belanca od žumanaca, izmiksati ih u čvrst sneg sa malo soli. Zatim dodavati kašiku po kašiku eritritola u prahu sve vreme miksajući
  • U sneg od belanaca dodati žumanca i dobro izmiksati.

    Želatin preliti sa oko 150 ml hladne vode i ostaviti da nabubri, zatim ga zagrejati, dodati aromu ruma, steviju i kakao prah i na kratko izmiksati, da ne bi ostale grudvice od kakaa.

    Smesu od kakaa i želatina uliti u prethodnu smesu od jaja i izmiksati da se lepo sjedini. Rasporediti u činijice ili šolje i ostaviti u frižideru na par sati.

    *Eritritol je ovde jako bitan, zbog toga što se sa njim belanca savršeno umute, kao sa šećerom. Ne znam da li bi recept uspeo samo sa stevijom, ali ukoliko isprobate, javite mi 🙂

    dscn7860

    dscn7854

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s