Mediteraneo na lchf način

zzz

Sastojci:

  1. 500 g mlevenog mesa
  2. 250-300 ml kuvanog paradajza
  3. 1 plavi patlidžan
  4. 1 glavica crnog luka
  5. 2 šargarepe
  6. so, biber, origano, beli luk u prahu…
  7. peršunov list

Za preliv:

  1. 4 jaja
  2. 300 ml grčkog jogurta
  3. 100 ml kisele pavlake
  4. 150 g kačkavalja

Priprema:

  • Crni luk iseckati i izdinstati na svinjskoj masti ili maslacu. Dodati mleveno meso i kratko propržiti. Dodati oljušten patlidžan iseckan na kockice, izrendanu šargarepu i kuvani paradajz, začiniti po ukusu i dodati peršunov list. Prebaciti smesu u podmazanu tepsiju.
  • Umutiti jaja, dodati grčki jogurt, pavlaku i malo soli. Premazati ovim prelivom smesu od mesa i peći na 180 stepeni oko 20-tak minuta.
  • Izvaditi iz rerne, izrendati kačkavalj i vratiti u rernu dok se sir ne rastopi.

Hvala Lorena 🙂

Još jedan blog koji sadrži super lchf recepte prilagođene “Zelenoj kuri” je ovaj. Blog je od moje prijateljice, tako da vam mogu garantovati da su recepti provereni i fenomenalni 😉

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s