Kolač sa bundevom

lchff

Koru ispeći po ovom receptu. Peći u plehu dimenzija 20 x 30 cm.

Za krem:

  1. 250 ml mlečne slatke pavlake
  2. 250 g maskarpone sira
  3. 250 g pečene bundeve
  4. 1 kašika kakao praha
  5. 50 g tamne čokolade sa min. 70% kakao delova
  6. malo arome vanile
  7. stevija

Priprema:

  • “Butternut” bundevu iseći na 8 komada, očistiti od semenki i staviti na tepsiju obloženu pek papirom u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Dobro je ohladiti i nožem oguliti koru. Tad izmeriti 250 grama.

    Izmiksati slatku pavlaku i steviju, dodati maskarpone sir, bundevu, izrendanu čokoladu, aromu vanile, kakao i steviju do željene slatkoće.Premazati koru kremom i od gore po želji dodati čokoladu otopljenu sa par kašika kokosovog ulja.

    Hvala Lorena 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s