Cheesecake sa jagodama

DSCN7592

Nakon isprobavanja raznoraznih tiramisua, na red je došao i cheesecake 🙂 Ukoliko volite čokoladne torte sa sirom, možete pogledati ovaj cheesecake. A ako ste ljubitelj voćnih, pečenih čizika, isprobajte ovu verziju, nećete se pokajati 😉 Ja sam pravila bez kore, zato što volim kad ima puuuno fila, a vi možete pomešati maslac i samlevene bademe/lešnike ukoliko želite koru, ali meni ni ovako nije ništa nedostajalo 🙂

Sastojci za fil:

  1. 450 g Ella sira
  2. 500 g “A la kajmaka”
  3. 180 g kisele pavlake
  4. 5 jaja
  5. 50 g whey proteina od vanile*
  6. 2 kašike arome vanile (nije obavezno)
  7. stevija

Za voćni preliv:

  1. 300-500 g smrznutih jagoda (ili malina, borovnica, kupina…)
  2. 20 g želatina u prahu
  3. stevija

Priprema:

  • Izmiksati ella sir, kajmak i kiselu pavlaku. Dodavati jedno po jedno jaje i mutiti sve vreme, na kraju dodati whey, aromu i steviju do željene slatkoće.
  • Staviti pek papir u kalup prečnika 26 cm (ili 24 cm), a stranice kalupa malo premazati maslacem. Izliti smesu i peći na 200 stepeni 10-tak minuta, zatim smanjiti na 150 i peći još 50 minuta. Ostaviti da se POTPUNO ohladi.
  • Prokuvati jagode sa stevijom, a želatin preliti sa 8 kašika hladne vode i ostaviti 10 min. da nabubri, otopiti ga na ringli, ali paziti da ne proključa. Otopljeni želatin uliti u jagode, promešati i ostaviti da se prohladi oko 30 minuta.
  • Preliti ohlađeni kolač i ostaviti u frižideru na par sati.

 

*Ja sam koristila ovaj whey, meni je fenomenalnog ukusa 🙂 Ovo parče sam prelila walden farms prelivom bez kcal 🙂

DSCN7599

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s