Blanširani bademi

DSCN7512

Upravo sam probala da blanširam bademe i iznenađena sam koliko je lako i koliko brzo ide. Znam da su blanširani bademi preskupi, pa da podelim i ovaj “recept” sa vama 🙂

Sastojci:

  1. količina badema po želji
  2. voda

Priprema:

  • Sipati vodu u šerpu tek toliko da može prekriti sve bademe. Staviti da proključa i tek tada ubaciti bademe. Kuvati oko 1 minut, procediti i prosušiti ih na krpi. Dok su još vrući (ne vreli) istisnuti svaki badem iz kožice i to je to 🙂
  • Možete ostaviti da se sami prosuše, ja sam ih sušila u rerni na pek papiru na 100 stepeni oko 15 minuta.
Advertisements

One thought on “Blanširani bademi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s