Sastojci:
- 400 g kisele pavlake
- 2 merice (60 g) whey-a od vanile
- 4 jaja
- stevija
Priprema:
- Odvojiti belanca od žumanaca, izmiksati ih sa malo soli u čvrst sneg.
- Žumanca izmiksati sa whey-om, stevijom i kiselom pavlakom. Špatulom spojiti ove dve smese. Ukoliko vam nije dovoljno slatko, dodajte još stevije.
- Sladoled prepučiti u plastičnu posudu i ostaviti u zamrzivaču.
- Možete smesu promešati s’ vremena na vreme, ali pošto je bilo veče, ja sam ostavila da se potpuno zaledi preko noći. Sutradan sam izvadila, iseckala na komadiće, ubacila u secko i “miksala” dok se nije pretvorio u kremastu smesu. Nakon toga sam ponovo ostavila u zamrzivaču i tada sam dobila fenomenalan, kremasti sladoled 🙂
*Ja sam ovaj sladoled prelila prelivom od jagoda (walden farms) bez kcal.