Keto čokoladni rolat

DSCN6737

Za koru:

  1. 3 jaja
  2. 100 g Ella sira
  3. 15 g  whey-a od vanile
  4. malo sode bikarbone
  5. stevija

Za fil:

  1. 4 jaja
  2. 30 g whey-a od čokolade
  3. 50 g maslaca
  4. stevija

Priprema:

  • Belanca izmiksati u čvrst sneg sa prstohvatom soli. Žumanca miksati sa sirom, whey-om, stevijom i sodom. Spojiti kašikom belanca sa žumancima i peći koru na pek papiru, na 150 stepeni oko 20-25 minuta. Pečenu koru odmah uviti u rolat i ostaviti da se prohladi.
  • Jaja izmiksati sa whey-om i stevijom pa skuvati na pari dok se malo ne zgusne. Ostaviti da se ohladi, pa izmiksati sa maslacem (koji je bio na sobnoj temperaturi). Ukoliko vam nije dovoljno slatko, možete na kraju dodati još stevije.
  • Nafilovati koru, uviti u rolat i ostaviti u frižideru.

DSCN6738.JPG

Advertisements

One thought on “Keto čokoladni rolat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s