Prženi oslić

DSCN6577

Sastojci:

  1. 3 veća parčeta fileta oslića
  2. oko 100 g susamovog brašna
  3. malo soli
  4. svinjska mast

Priprema:

  • Filete iseći na 2 ili 3 parčeta po želji, posoliti pa uvaljati u susamovo brašno sa svih strana.
  • Pržiti na vreloj svinjskoj masti sa obe strane.

*Ovo je više ideja nego recept, pošto sam se i sama dvoumila da li da isprobam, nisam znala kako će ispasti, ali je super ukusno. Ukus susama se uopšte ne oseti, a dok je vruće je lepo hrskavo. Susamovo brašno na 100g sadrži samo 24g UH od kojih su 19g vlakna, pa je pogodno i za ketogenu dijetu 🙂

Još jedan blog koji sadrži super lchf recepte prilagođene “Zelenoj kuri” je ovaj. Blog je od moje prijateljice, tako da vam mogu garantovati da su recepti provereni i fenomenalni 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s