Lchf (keto) musaka

DSCN6587

Sastojci:

  1. 3 srednje tikvice
  2. 500 g mlevenog svinjskog mesa (od buta)
  3. 2 glavice crnog luka
  4. 8 jaja
  5. 200-300g kačkavalja
  6. so, biber..

Priprema:

  • Tikvice oprati, iseći uzdužno i pržiti ih na kratko, na svinjskoj masti u tiganju. Ne treba puno da omekšaju, jer kasnije svakako idu u rernu.

    Luk iseći, izdinstati, pa dodati mleveno meso, so i biber i dinstati oko 15-tak minuta.

    5 jaja umutiti viljuškom, dodati izrendan kačkavalj.

    U zemljanu ili vatrostalnu posudu ređati red tikvica, red mesa, pa preliti smesom od jaja i kačkavalja. Poslednji red su kod mene tikvice.

    Preostala 3 jaja takođe umutiti viljuškom i preliti preko tikvica. Rernu uključiti na 200 stepeni i u tako hladnu staviti da se peče nekih 30-40 minuta.

    DSCN6603

    Još jedan blog koji sadrži super lchf recepte prilagođene “Zelenoj kuri” je ovaj. Blog je od moje prijateljice, tako da vam mogu garantovati da su recepti provereni i fenomenalni 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s