Zapečeni karfiol

DSCN6561.JPG

Sastojci:

  1. oko 1 kg karfiola
  2. 4 jaja
  3. 50 g kačkavalja
  4. začini po želji (ja sam samo so stavila)
  5. mast/maslac…

Priprema:

  • Karfiol odvojiti na cvetove, pa staviti da se kuva u posoljenoj vodi.Pazite da ga ne prekuvate, inače će biti gnjecav i mekan.

    Kad se karfiol skuvao, izvaditi i dobro ga iscediti od vode i ostaviti da se malo prohladi.

    Izmiksati belanca sa malo soli u sneg, dodati žumanca i na kratko izmiksati samo da se sjedini. Cvetove karfiola ređati na pleh premazan maslacem ili svinjskom mašću pa preliti umućenim jajima. Ubaciti u rernu na 200 stepeni oko 10-tak minuta, zatim izvaditi, izrendati kačkavalj i vratiti u rernu da se do kraja dopeče, još nekih 15 minuta.

    Još jedan blog koji sadrži super lchf recepte prilagođene “Zelenoj kuri” je ovaj. Blog je od moje prijateljice, tako da vam mogu garantovati da su recepti provereni i fenomenalni 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s