Ruske kape

DSCN6484

Za koru:

  1. 6 jaja
  2. 3 merice whey proteina od čokolade (ili vanile)*
  3. 5 kašika otopljenog kokosovog ulja
  4. 1 kašika kakao praha
  5. 1 puna kašičica sode bikarbone
  6. stevija

Za fil:

  1. 5 jaja
  2. 2 kašike arome vanile
  3. 10 g želatina u prahu
  4. 200 g ABC sira
  5. 100 g maslaca sobne temp.
  6. stevija

I još:

  1. oko 50 g kokosovog brašna
  2. 50 g čokolade sa min. 70% kakao delova
  3. stevija

Priprema:

  • Odvojiti belanca od žumanaca, izmiksati ih sa malo soli u čvrst sneg, pa dodavati jedno po jedno žumance. Dodati kokosovo ulje, whey i sodu bikarbonu, izmiksati da se sve lepo sjedini. Smesu izliti u pleh na pek papiru i peći na 180 stepeni oko 10-15 minuta.
  • Jaja izmiksati sa stevijom i aromom vanile pa staviti da se kuvaju na pari dok se malo ne zgusnu (pazite da ne prekuvate jer će se zgrudvati). Želatin preliti sa 3,4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. Kada je fil od žumanaca skuvan, dodati mu želatin i mešati da se istopi. Ostaviti da se potpuno ohladi, pa na kratko preneti u zamrzivač kako bi se steglo. Na kraju umiksati sir i maslac.

    Manjim okruglim kalupom ili čašom izrežite krugove, pa na svaki drugi staviti  malo fila i spajati ih. Filom malo premazati i stranice kako bi se kokos zalepio.

    Ruske kapice uvaljati u kokosovo brašno, a od gore preliti glazurom od čokolade koju ste istopili na pari ili u mikrotalasnoj.

    *Ukoliko ne koristite proteine, možete pokušati da zamenite sa pravim kokosovim brašnom, trebalo bi ispasti ok.

    DSCN6485

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s