Zapečeni kupus sa sirom

kupus

Sastojci:

  1. 1 veća glavica luka
  2. 100 g slanine
  3. 1 kg kupusa
  4. 200 g izrendanog kačkavalja
  5. 2 jaja
  6. 2 dcl milerama
  7. so, biber, beli luk u prahu

Priprema:

  • Izdinstati crni luk i slaninu iseckanu na kockice, dodati narezani kupus i dinstati uz povremeno dolivanje vode. Pred kraj začiniti po ukusu.
  • U kupus dodati izrendani kačkavalj i sve preneti u posudu u kojoj će se peći (prethodno namastiti). Umutiti jaja sa mileramom i preliti preko kupusa. Peći na 180 stepeni dok ne porumeni.

kupuss

Hvala Lorena 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s