Kikiriki rolat

DSCN5745

Za koru:

  1. 4 jaja
  2. 180 g pečenog, mlevenog kikirikija
  3. prstohvat soli

Za fil:

  1. 2 konzerve (od 170 g) tunjevine
  2. 2 kašike kisele pavlake
  3. 2 kašike majoneza
  4. 1 kašičica senfa
  5. so, biber

Priprema:

  • Odvojiti belanca od žumanaca pa ih izmiksati u sneg sa prstohvatom soli, dodavati jedno po jedno žumance i mutiti na najmanjoj brzini. Na kraju umešati samleveni kikiriki i promešati špatulom da se sve lepo sjedini. Koru peći na pek papiru na 180 stepeni oko 15-tak minuta. Odmah je uviti u rolat i ostaviti da se ohladi.
  • Tunjevinu iscediti od ulja, dodati pavlaku, majonez, senf, so i biber po ukusu pa izmiksati štapnim mikserom ili koristiti secko.
  • Koru premazati filom i uviti u rolat. Ostaviti u frižideru da se malo stegne. Možete ceo rolat premazati majonezom i posuti mlevenim kikirikijem.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s