Lchf tiramisu

DSCN5498

Sastojci za 2 kore:

  1. 6 jaja
  2. 150 g pečenih, mlevenih badema
  3. 1 puna kašika kakao praha
  4. stevija

Za preliv:

  1. 300 ml vode
  2. 1,5-2 kašičice nes kafe
  3. 1 kašika arome ruma
  4. stevija

Za fil:

  1. 5 žumanaca
  2. 500 g maskarpone sira
  3. 250 ml mlečne slatke pavlake
  4. 1 kašika arome vanile
  5. stevija
  6. 10 g želatina u prahu (po potrebi)

I još:

  1. kakao prah

Priprema:

  • Izmiksati belanca sa malo soli u čvrst sneg, zatim dodati steviju do željene slatkoće. Dodavati jedno po jedno žumance i mutiti na najmanjoj brzini, zatim dodati i mlevene bademe i kakao. Podeliti na 2 dela i peći kore na 180 stepeni oko 10-15 minuta.Možete peći i u plehu od rerne pa preseći na pola.

    Nes kafu skuvati u vodi, zasladiti po želji, dodati aromu ruma. Ostaviti sa strane da se malo prohladi.

    Žumanca izmiksati sa stevijom, dodati aromu vanile pa skuvati na pari. U prohlađeno dodati sir i izmiksati. Ukoliko nije dovoljno slatko, dodati još stevije. Slatku pavlaku izmiksati u šlag pa kašikom spojiti sa prethodnom smesom.

    *Ukoliko žumanca ne kuvate na pari, možda će vam biti potreban želatin.

    Koru preliti polovinom nes kafe, premazati polovinom fila od sira, zatim ide druga kora-preliv-fil. Ostaviti u frižideru da se lepo stegne, pa posuti kakaom.

    DSCN5486

Advertisements

3 thoughts on “Lchf tiramisu

  1. Ovo ću praviti za Uskrs, jedva čekam. Super su ti recepti, već sam ti ostavljala komentare. Zadnje što sam pravila je Novogodišnja tortica-ajme meni, prefino! Imaš dosta recepata u koje ide whey od vanilije; može li se nečim zamijeniti, tipa aroma i još nešto?

    Like

    1. Hvala Martina 🙂

      Pa ne znam čime da zameniš whey, ja ga koristim u nekim receptima jer mi menja brašno, a u nekim zbog ukusa i zbog toga što mi povećava udeo proteina u poslastici. Možda bih pokušala u korama umesto whey-a pravo kokosovo brašno ili kokosov protein, mada nisam pokušala pa ne znam kako bi ispalo.. Svakako možeš isprobati pa videti da li uspeva 🙂 Ili neko od dozvoljenih brašna tipa bademovo, susamovo..

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s