Zapečena piletina sa šampinjonima

piletina

Sastojci:

  1. 500 g pilećeg mesa
  2. 4 kriške dimljene slanine
  3. 300 g šampinjona
  4. 3 jaja
  5. 150 g kisele pavlake
  6. 100 g kačkavalja
  7. so, biber, beli luk u prahu

Priprema:

  • Slaninu iseckati na trake i propržiti u tiganju, dodati piletinu isečenu na kockice. Malo posoliti i pržiti dok se piletina ne ispeče.
  • Šampinjone očistiti, iseckati i popržiti ih u posebnom tiganju. Posoliti ih, pobiberiti i dodati po želji belog luka u prahu.

    Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju rasporediti piletinu. Preko staviti šampinjone. Umutiti jaja sa kiselom pavlakom, malo soli i rendanim kačkavaljem. Preliti preko šampinjona i piletine. Peći oko 20 minuta na 180 stepeni dok fino ne porumeni.

    piletinaa

    Hvala Lorena 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s