Faširane šnicle lchf

fasirane

Sastojci:

  1. 500 g mlevenog, svinjskog mesa
  2. 1 jaje
  3. 1 šargarepa
  4. 1 glavica crnog luka
  5. 3 kašike punomasnog sira
  6. 1 šaka rendanog kačkavalja
  7. 1/2 kašičice praška za pecivo
  8. po ukusu senf
  9. so, biber, beli luk u prahu
  10. peršunov list

Priprema:

  • Luk sitno iseckati, a šargarepu izrendati. Pomešati sa mlevenim mesom i dodati jaje. Dodati senf, sir i kačkavalj. Dodati prašak za pecivo i ostale začine. Rukama zamesiti smesu.
  • Smesa se moze peći u kalupima za mafine u silikonskim korpicama. Napraviti kuglice i poravnati ih kasikom u kalupima i peći dok ne porumene na 180 stepeni, a onda ih viljuškom okrenuti u kalupu i peći da lagano porumene i sa druge strane.
  • Mogu se peći i u rerni u plehu obloženom pek papirom.

Hvala Lorena 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s