Low carb cheesecake

lc

Za koru:

  1. 5 belanaca
  2. 100 g kokosovog brašna
  3. 30 g whey proteina od vanile
  4. stevija

Za fil:

  1. 1 kg svežeg sira
  2. 150 ml mleka
  3. 100 g whey proteina od jagode (ili jagoda-bela čokolada)
  4. 20 g želatina u prahu
  5. stevija

Za preliv:

  1. 1 kesica crvenog preliva za torte
  2. stevija
  3. aroma jagode, maline…

ili po želji neko voće+ želatin+stevija…

Priprema:

  • Belanca izmiksati sa malo soli, pa dodati kokosovo brašno, whey i steviju do željene slatkoće i izmiksati sve zajedno. Koru peći na 200 stepeni oko 10-15 minuta.

  • Mleko ugrejati i dodati steviju. Sir izmiksati sa vrućim mlekom pa dodati whey. Želatin pripremiti po uputstvu sa kesice i dodati u fil od sira, izmiksati sve zajedno.
  • Fil staviti preko kore u kalupu i ostaviti da se stegne u frižideru.

    Preliv za torte pripremiti po uputstvu, zasladiti stevijom i dodati aromu jagode ili maline. Ili napraviti preliv od voća,stevije i želatina, kako vam više odgovara 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s