Lchf pizza 2

DSCN3810

Sastojci za testo:

  1. 4 šolje (od 250 ml) karfiola
  2. 2 jaja
  3. 1 šolja izrendanog kačkavalja
  4. malo belog luka u prahu
  5. so, biber, peršun…

Za “fil”:

  1. 2,3 kašike paradajz pelata
  2. 150 g šunke ili suvog vrata
  3. 150 g kačkavalja
  4. po želji šampinjoni (ja nisam stavila)

Priprema:

  • Karfiol oprati i usitniti u secku ili izrendati. Staviti vodu da se kuva, pa kad proključa dodati karfiol i kuvati oko 5 minuta.
  • Skuvani karfiol procediti kroz cediljku i ostaviti da se ohladi.
  • Kada se karfiol ohladio staviti u kuhinjsku krpu i iscediti od vode. Mora doooobro da se iscedi inače će se testo raspadati.
  • U posudu staviti karfiol, jaja, kačkavalj, beli luk, so, peršun pa sve zajedno izmiksati. Na pleh staviti pek papir pa rasporediti smesu za testo. Peći na 230 stepeni 15 minuta.
  • Izvaditi testo i nafilovati željenim sastojcima pa vratiti u rernu i zapeći još oko 10-tak minuta.

DSCN3822DSCN3826

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s