Lchf musaka

musaka

Sastojci:

  1. 450 g mlevenog mesa
  2. 2,3 patlidžana
  3. 1 glavica luka
  4. 1 šargarepa
  5. 2 jaja
  6. 3,4 kašike kisele pavlake
  7. 100 g kačkavalja
  8. maslinovo ulje
  9. so, biber, beli luk u prahu…
  10. malo kuvanog paradajza
  11. prešunov list

Priprema:

  • Patlidžane oguliti, iseći po dužini, poslagati na veliku tacnu, posoliti, poklopiti drugom tacnom i ostaviti ih da odstoje oko pola sata.
  • Luk sitno iseckati i popržiti na malo maslinovog ulja. Dodati izrendanu šargarepu, kratko pržiti pa dodati mleveno meso. Pržiti i začiniti po ukusu. Po potrebi dodavati malo vode. Dodati malo kuvanog paradajza i na kraju peršunov list.

    Patlidžane prebrisati kuhinjskim papirom i ispržiti na malo maslinovog ulja. Složiti red patlidžana u nauljenu vatrostalnu tepsiju pa preko staviti mleveno meso. Prekriti slojem patlidžana.

    Umutiti 2 jaja sa kiselom pavlakom i malo soli i preliti preko musake. Peći na 180 stepeni dok ne porumeni. Pred kraj posuti izrendanim sirom i vratiti da se još malo zapeče.

    musaka1

    Recept je preuzet odavde 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s