Lchf nutela

DSCN3864

Sastojci:

  1. 250 ml mlečne slatke pavlake
  2. 80 g čokolade sa 75% kakao delova
  3. 60 g kokosovog ulja ili maslaca
  4. 100 g pečenih, mlevenih lešnika
  5. stevija

Priprema:

  • Otopiti slatku pavlaku, steviju i kokosovo ulje ili maslac na laganoj vatri. Kada počne da ključa, skloniti sa vatre i dodati kockice čokolade i mešati dok se sve ne istopi i sjedini. Dodati mlevene lešnike, promešati i uliti u teglicu. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa u frižideru.
  • PAŽNJA! Ovaj krem bi trebalo držati u frižideru. Dok mi je tu stajao, bilo je ok, a nakon par dana stajanja u špajzu (koji je bio topliji tih dana) pokvario se. Ukoliko vam treba tečniji krem, možete istopiti na kratko na pari.

DSCN3873

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s