Lchf kokos havana

DSCN3643

Za kore:

  1. 9 belanaca
  2. 9 kašika kokosovog brašna
  3. stevija

Za fil:

  1. 800 g kisele pavlake (ili milerama)
  2. 400 ml slatke pavlake
  3. 1 kašičica arome vanile
  4. 15 g želatina u prahu

Za dekoraciju:

  1. 50 g kokosovog brašna ili
  2. 250 ml slatke pavlake + stevija

Priprema:

  • Belanca izmiksati sa prstohvatom soli, zasladiti stevijom u prahu. Dodati kokosovo brašno i pažljivo promešati kašikom (nikako mikserom). Podeliti na 3 dela. Kore peći na 180 stepeni oko 10-15 min.

    Kiselu pavlaku izmiksati sa neumućenom slatkom pavlakom, dodati aromu vanile i steviju do željene slatkoće. Želatin pripremiti po uputstvu, pa dodati smesi od pavlake i na kratko izmiksati. Kada su se kore ohladile ređati u kalupu naizmenično kora-krem-kora-krem… Ostaviti u frižideru na par sati da se lepo stegne. Ukrasiti kokosovim brašnom ili umućenom slatkom pavlakom.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s