Lchf čokoladni rolat

DSCN4549

Za koru:

  1. 4 jaja
  2. 100g mlevenih badema
  3. 1 kašika kakaa
  4. stevija

Za fil:

  1. 150g čokolade (75% kakao delova)
  2. 250 ml mlečne slatke pavlake
  3. 50 g maslaca
  4. stevija

Priprema:

  • Odvojiti belanca od žumanaca pa ih izmiksati u čvrst sneg sa prstohvatom soli. Dodavati žumanca i mutiti mikserom, zatim dodati i steviju, kakao i mlevene bademe. Koru peći na 180 stepeni oko 10-15 minuta. Pečenu koru uviti u rolat i ostaviti da se ohladi.
  • Slatku pavlaku zagrejati, zasladiti stevijom po ukusu, dodati maslac. Kada proključa, skloniti sa ringle i dodati komadiće čoklolade, mešati dok se čokolada ne istopi.
  • Ostaviti da se ohladi, prvo na sobnoj temperaturi, zatim u frižideru na par sati ili u zamrzivaču na pola sata-sat ukoliko želite da ubrzate proces 🙂 Filovati koru i uviti u rolat. Meni je ostalo malo fila pa sam time premazala rolat (prethodno malo otopila na pari da bih lakše mazala) i posula mlevenim bademima.

DSCN4565

Advertisements

2 thoughts on “Lchf čokoladni rolat

  1. Htjela bi raditi ove vase kolace za Bozić,pa me zanima koliko dugo mogu stajati u frizideru ovi kolaci sa kremom?
    Sve super izgleda i vec mi sada idu zazubice 😊
    Hvala!

    Like

    1. Hvala Vam na komentaru 🙂
      Nama je ovaj rolat trajao vrlo kratko, pa Vam ne mogu tačno reći koliko može stajati. Bitno je da bude u frižideru, zbog mlečne slatke pavlake i maslaca. Trebalo bi da može stajati oko nedelju dana, ali verujte mi da nestaje u jako kratkom roku, ko god je probao, oduševio se 🙂

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s