Lchf bounty

DSCN4534

Sastojci:

  1. 1 dcl mlečne slatke pavlake
  2. 80 g maslaca
  3. 125 g kokosovog brašna

Za preliv:

  1. 150 g čokolade sa 75% kakao delova
  2. 2,3 kašike maslaca
  3. stevija

Priprema:

  • Slatku pavlaku, steviju i maslac zagrevati. Kada se istopi maslac, skloniti sa šporeta i dodati kokosovo brašno.
  • Preručiti smesu u menji pleh obložen pek papirom i ostaviti na sobnoj temperaturi 2,3 sata.
  • Smesu nakon par sati preneti u frižider takođe na 2,3 sata.
  • Izvaditi iz frižidera, seći na kocke ili pravougaonike po želji i malo oblikovati rukama. Vratiti u frižider dok se priprema preliv. Čokoladu otopiti na pari sa maslacem (dodati steviju ukoliko vam nije dovoljno slatko) i umočiti svaku kocku, pa vratiti na pek papir. Ostaviti u frižideru dok se čokolada ne stegne.

DSCN4531

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s